WAAROM STICHTINGEN STEEDS VAKER KIEZEN VOOR
BELEGGEN MET MINDER RISICO EN MEER ZEKERHEID

STICHTINGEN

Een immens dilemma voor een stichting: Wat doen wij met de overtollige middelen? Elke stichting heeft een doel. Ideëel, liefdadig of zakelijk? Soms moet het vermogen groeien maar vaak is het bestemd om uit te keren.

Met stichtingsgelden wilt u geen tot weinig risico lopen! Dat verwachten de belanghebbenden en de donateurs van u. Zet u alles op een charitatieve spaarrekening of kan er ook verantwoord mee worden belegd? Welke bedrag kan er jaarlijks uitgekeerd worden zonder in te teren. Hoe snel kan er beschikt worden over de beleggingen? Heeft u (als bestuur) liever elk jaar hetzelfde bedrag te vergeven?

Zorg met een vaste inkomensstroom voor de continuïteit van de stichting.

Met de huidige rente levert sparen echter te weinig rente op.

Omdat u als bestuur verantwoordelijk bent voor de continuïteit, wilt u dat de hoofdsom, of een groot gedeelte daarvan, gegarandeerd kan worden. Wij kunnen u hiervoor een passende oplossing bieden.

Wetgeving speelt een belangrijke rol bij fondsenwerving. Zo kan het interessant zijn voor een vermogende particulier om een legaat na te laten aan een stichting met een ANBI-status. Zou u als stichting bij onze klanten in beeld willen komen als begunstigde? Neem contact met ons op als uw stichting in aanmerking wilt laten komen voor het ontvangen van legaten.

Hoe gaat dit stap voor stap?

Inkomenscalculator

We bespreken de mogelijkheden binnen de kaders van de statuten van de stichting. Met de inkomenscalculator kunt u zelf al een indicatie krijgen waarop de stichting jaarlijks kan rekenen. Gebruik hiervoor de Rekentool (zie hieronder, of klik hier).

Vaste kasstroom

Indien de stichting vanuit het vermogen een kasstroom nodig heeft om te voorzien in de jaarlijkse uitgaven, stemmen wij dit graag met u af. Wij kunnen dit inzichtelijk maken voor u waardoor u een beslissing kunt nemen op een duidelijke en heldere feiten. En met het risico dat past binnen de doelstelling van de stichting.

Afspraak maken

Maak vrijblijvend een afspraak om de situatie van de stichting of vereniging te bespreken. Bespreek de zaken en de doelen die voor de stichting belangrijk zijn.

“De stichting kan zich nu richten op haar doelstelling zonder zich
zorgen te hoeven maken over de funding daarvan.”

Lees meer

Weijerman rekentool

Welk inkomen per maand wilt u hebben?

 

Hoeveel jaar wilt u daarvan genieten?

 

Is dit uw enige bron van inkomsten?

Ja
Nee