ERFENIS, INKEREN, LOTERIJPRIJS

Een erfenis, vermogen uit het buitenland of het winnen van een grote prijs in een loterij maakt het vaak mogelijk om plannen ten uitvoer te brengen. Of om een financiële basis te leggen voor de toekomst. Wanneer je nu al voldoende inkomen hebt om van te leven, kan het bijdragen aan het opbouwen van vermogen. Dat zorgt voor financiële zekerheid ook na je pensioen.

Het kan echter ook voorzien in een vast of aanvullend inkomen.
Met elkaar kunnen we deze financiële doelen of wensen in kaart brengen. Een doelvermogen vaststellen zodat je je straks geen zorgen hoeft te maken over je inkomen.

Bij een erfenis is het sentiment vaak tweeledig. Aan de ene kant wordt er getreurd om het verlies van een naaste. Aan de andere kant is er die financiële meevaller waar je wellicht al rekening mee hebt gehouden. Die is nu concreet geworden.

Maar ook met de afwikkeling van een erfenis hebben wij veel ervaring. Het laatste wat je wilt, is een jarenlange, slepende en kostbare afwikkeling van een nalatenschap met familie of vrienden. Door snel een helder overzicht te hebben van ieders wensen en daarnaar te handelen, wordt het risico hierop flink gereduceerd.

Hoe gaat dit stap voor stap?

Inkomenscalculator

Bereken de hoogte van het door jou gewenste doelvermogen of het inkomen dat je nodig hebt wanneer je bijvoorbeeld eerder wilt stoppen met werken. Bepaal dit in combinatie met het risico dat je maximaal wilt lopen met je vermogen. Gebruik hiervoor de Rekentool (zie hieronder, of klik hier).

Vast inkomen of vermogensgroei

Wanneer je nu behoefte hebt aan een (aanvullend) inkomen uit het vermogen of vermogensgroei, helpen wij je graag. We helpen je met het inzichtelijk maken van de mogelijkheden zodat je op basis van heldere feiten een goede beslissing kunt nemen over je toekomst;

Afspraak maken

Maak vrijblijvend een afspraak om je situatie en je mogelijkheden te inventariseren. Bespreek de punten en doelen in het leven die voor jou belangrijk zijn.

“Door de waarde te hanteren op een datum in de toekomst in plaats
van het verleden, hebben we denk ik veel discussies voorkomen”

Lees verder

Weijerman rekentool

Welk inkomen per maand wilt u hebben?

 

Hoeveel jaar wilt u daarvan genieten?

 

Is dit uw enige bron van inkomsten?

Ja
Nee