Duurzaamheid / ESG

Duurzaamheid / ESG

Duurzaamheid of ESG (environmental, Social & Governance) gaat een steeds belangrijkere rol spelen bij onze beleggingsbeslissingen.

In eerste instantie zullen ondernemingen, en daarna de financieel sector, verplicht worden om bewuster om te gaan met duurzaamheid/ESG. Vanaf 2022 zijn ondernemingen verplicht om te rapporteren op welke punten zij duurzaam zijn en op welke punten zij niet duurzaam zijn. Daarmee kunnen wij bepalen in welke ondernemingen we wel, en in welke ondernemingen we niet willen beleggen. Én aan welke graad van duurzaamheid een portefeuille tenminste moet voldoen. We zullen ons beleid en informatie hierop aanpassen. Er is op dit moment nog veel onduidelijkheid. De komende maanden zal meer duidelijk worden hoe we hiermee om zullen gaan.

We hebben 2 stagiaires van Avans met de opleiding Finance & Control gevraagd om dit nieuwe beleid te onderzoeken en uit te werken. Zij zullen de komende maanden samen met ons het nieuwe beleid gaan vormgeven. Daarna zullen wij het implementeren in onze interne bedrijfsvoering en het beleggingsbeleid.

Hiermee willen wij ons steentje bijdragen aan een duurzamere maatschappij. Voor u, voor onszelf en voor toekomstige generaties.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Weijerman rekentool

Welk inkomen per maand wilt u hebben?

 

Hoeveel jaar wilt u daarvan genieten?

 

Is dit uw enige bron van inkomsten?

Ja
Nee